zaterdag 26 januari 2013

Doden bij zelfmoordaanslag Kunduz

Bij een zelfmoordaanslag van een man op een motorfiets in de stad Kunduz, in het noorden van Afghanistan, zijn zaterdag zeker 10 mensen omgekomen.

Onder de doden zijn kolonel Mistari Zmarai, de chef terrorismebestrijding, en kolonel Syed Aslam Sadat, het hoofd van de verkeerspolitie.

Eerder op de dag werd gemeld dat 10 agenten bij de aanslag om het leven waren gekomen, maar TOLO News bericht dat dit is bijgesteld naar 6 burgers en 4 agenten.

"This story was changed at 9:00pm to update the latest casualty figures in the Kunduz blast. An earlier version of the story said 10 policemen were killed in Kunduz. This was changed to six civilians and four policemen, including the two police officials."

Er vielen ook 19 gewonden, waaronder 5 agenten en 14 burgers.

De aanslag vond plaats in het gebied Chawk, in een drukke omgeving, waar de veiligheidsfunctionarissen waren gestationeerd.

TOLO meldt dat de Taliban de verantwoordelijkheid voor de aanslag hebben opgeÃĢist.

Het hoofd van de terrorismebestrijding was verantwoordelijk voor de arrestatie en in een aantal gevallen de liquidatie van tientallen leiders van de Taliban.

De NOS meldt dat Nederlandse soldaten, die in Kunduz een politietrainingsmissie uitvoeren, zich niet in de omgeving van de aanslag bevonden.