woensdag 23 november 2011

Twee ISAF-militairen uit Duitsland gewond bij aanslag in Baghlan

Bij een aanslag op een Duitse ISAF-patrouille in de Noord-Afghaanse provincie Baghlan zijn woensdagmiddag twee Duitse soldaten gewond geraakt, waarvan een middelzwaar en de ander lichtgewond.

Dat heeft het Duitse ministerie van Defensie bekendgemaakt. De slachtoffers voerden een veiligheidsopdracht uit en werden ongeveer 35 kilometer ten zuidwesten van het Provinciaal Reconstructie Team (PRT) in Kunduz aangevallen.

Een van de gewonde militairen werd eerst met een medische evacuatiehelikopter naar het reddingscentrum in Kunduz overgebracht. De tweede gewonde werd over land naar het PRT getransporteerd.

Een van de soldaten is middelzwaar gewond en is voor verder onderzoek overgebracht naar het veldhospitaal op Camp Marmal bij de stad Mazar-e-Sharif.

De toestand van beide soldaten wordt stabiel genoemd. De lichtgewonde soldaat kon bij zijn eenheid blijven.

Veiligheidstroepen hebben na de explosie de plaats van de aanslag veilig gesteld en hebben zich intussen teruggetrokken naar hun observatieposten.

De betreffende soldaten waren in de aangrenzende provincie Baghlan ingezet. Toen ze op de hoofdweg in de buurt van het dorp Chahar Shanbeh Tappeh een onderzoek instelden naar mogelijke springstoffen, vond in de buurt een explosie plaats.