zondag 20 november 2011

ISAF-bevelhebber John Allen ziet veiligheid in Afghanistan verbeteren

Generaal John Allen (Foto: ISAF)
De Amerikaanse generaal John Allen, de commandant van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO, ziet na een jarenlange verslechtering van de veiligheidssituatie in Afghanistan deze trend gebroken.

Dat heeft hij in de Afghaanse hoofdstad Kabul aan het Duitse persagentschap DPA verteld. Hij ziet de veiligheidssituatie in het land positiever in. Hij ziet een ommekeer in het jaar in jaar uit verslechteren van de veiligheid.

Allen zegt dat dit voornamelijk komt door de ISAF-troepenopbouw in het afgelopen jaar en de opbouw van het Afghaanse leger en de politie.

Hiermee is volgens hem “een duurzame verbetering van de veiligheid bereikt”.

Oost-Afghanistan
Ondanks dat generaal Allen in het oosten van Afghanistan nog jarenlange strijd verwacht, verloopt de trend in de goede richting.

Noord-Afghanistan
John Allen zegt dat in het verantwoordelijkheidsgebied van het Duitse leger, in het noorden van Afghanistan, de veiligheidssituatie zich zeer goed ontwikkeld heeft.

“Im Verantwortungsbereich der Bundeswehr, im Norden des Landes, habe sich die Sicherheitslage sehr gut entwickelt,” zo melden Duitse media.

Zuid-Afghanistan
In het zuiden van Afghanistan, waar de wortels van de opstand liggen, leeft volgens Allen een groot deel van de bevolking intussen “een relatief normaal leven”.

In Südafghanistan, wo der Aufstand seinen Ursprung hat, lebe ein großer Teil der Bevölkerung inzwischen „ein relativ normales Leben“.