donderdag 12 april 2012

5 doden bij zelfmoordaanslag in Kunduz

Bij een zelfmoordaanslag in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz zijn donderdag 5 doden gevallen, waaronder twee agenten en drie burgers. Er vielen ook 5 gewonden.

Het persagentschap Khaama meldt: "According to local security officials in northern Kunduz province, at least 10 people were killed and injured following a suicide bomb explosion in this province."

Het incident vond donderdagavond plaats toen een zelfmoordaanvaller zijn explosieven tot ontploffing bracht.

5 burgers raakten gewond, aldus Khaama.

TOLO News meldt dat het mogelijke doel van de aanslag Abdullah Gard was, de commandant van de special forces in de provincie Kunduz.

"Five people have been killed in a suicide bombing in the northern province Kunduz, an attack believed to have been targeting the head of the province's special forces Abdullah Gard."

Onbevestigde berichten melden volgens TOLO dat Abdullah Gard, de chef van de Kunduz Rapid Reaction Unit, onder de gewonden is.

Ook een vrouw en twee kinderen zouden gewond zijn geraakt bij de aanslag.

Een zelfmoordaanvaller viel een politiekonvooi aan bij de districtshaven (district port) van Khanabad, zo vertelde Lal Mohammed Ahmad Zai, de woordvoerder van de 303 Pamir Zone, aan TOLO.

Een politiefunctionaris vertelde op basis van anonimiteit aan het persagentschap Pajhwok dat onder de gewonden Abdullah Guard is, een voormalige jihad-commandant.

Een getuige van de aanslag, Mohammad Siddique, vertelde dat “Abdullah voor zijn huis zat. De bomaanvaller blies zich bij hem in de buurt op. Er was overal vuil en mist.”

Verslaggevers melden de afgelopen weken dat het geweld in Afghanistan op is gelaaid na de verbranding van Korans op de Amerikaanse basis in Bagram.

Ook voeren opstandelingen in Afghanistan elk jaar in het voorjaar hun activiteiten op nadat het in de wintermaanden rustiger is geweest.

Vorige week vielen bij een zelfmoordaanslag in de Noord-Afghaanse provincie Faryab 13 doden, waaronder drie Amerikaanse NAVO-soldaten.