vrijdag 14 oktober 2011

ISAF-soldaat in Kunduz gewond door explosief, aanslag op patrouille ISAF

Bij een aanslag in het district Dahst-e-Archi op een gezamenlijke patrouille van de Afghan National Army (ANA) en ISAF-strijdkrachten is donderdag een ISAF-militair gewond geraakt.

De aanslag vond plaats in het district Archi, op ongeveer 40 kilometer ten noordoosten van het Provinciaal Reconstructie Team (PRT) in Kunduz. Bij de aanslag raakte een ISAF-voertuig beschadigd, zo meldt het Duitse ministerie van Defensie. Hierbij vielen geen gewonden.

Een Duits mentorteam (OMLT) dat in de omgeving aanwezig was ondersteunde de afwikkeling van de aanslag en ontdekte een tweede explosief, die een militair van de ISAF licht verwondde.

De Bundeswehr maakte de nationaliteit van de gewonde niet bekend. Duitse militairen bleven ongedeerd.

De Taliban, die erom bekend staan dat ze het aantal slachtoffers dat ze maken enorm overdrijven, melden dat ze donderdag twee Amerikaanse tanks in Dahsti Archi vernietigden, waarbij zeker 6 Amerikanen werden gedood.

"At least 6 US invaders were killed and several more hurt Thursday night in a planted landmine blast targeting their tank and tearing apart in Dahsti Archi district of Kunduz.

Also Thursday, Mujahideen had one of the US armored tank blown up in the same district of Kunduz province, killing and wounding all those inside the tank."

het Duitse ministerie van Defensie bericht dat na de berging van het beschadigde voertuig de Duitse strijdkrachten zich in het Provinciaal Reconstructie Team (PRT) in Kunduz teruggetrokken.