woensdag 18 januari 2012

Bomaanslag in Kunduz-Stad verwondt lid inlichtingendienst

Een agent van de inlichtingendienst is woensdag bij een aanslag in het gebied Sardara in de Noord-Afghaanse stad Kunduz gewond geraakt door een op afstand bedienbare bom.

De ontploffing vond plaats in Sadara, aan de rand van de provinciehoofdstad, zo vertelde kolonel Ghulam Mohammad Farhad, het hoofd van de inlichtingendienst van Kunduz aan het persagentschap Pajhwok.

De explosie die werd veroorzaakt door een explosief dat op afstand tot ontploffing werd gebracht, vernielde het voertuig waar het personeelslid van de veiligheidsdienst in zat.

Ghulam Mohammad Farhad schrijft de aanslag toe aan de Taliban. Pajhwok zegt dat de opstandelingen nog niet hebben gereageerd.

Opstandelingen gearresteerd
Politiecommandant generaal-majoor Samiullah Qatra van de provincie Kunduz meldde dat twee opstandelingen zijn gearresteerd in het gebied Lala Maidan in het district Aliabad. De rebellen boden kortstondig verzet.

Qatra zei dat een granaatwerper met zeven projectielen, drie bermbommen en twee Kalashnikovs bij de militanten werden gevonden.

Veiligheid en bermbommen
De Duitse generaalmajoor Markus Kneip, de commandant van de Regio Noord-Afghanistan van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO, heeft zaterdag gezegd dat de veiligheid in de provincie Kunduz is verbeterd.

Maar volgens Kneip gaat er nog steeds een grote dreiging uit van bermbommen.

Zie ook:
ISAF-generaal Kneip zegt dat veiligheid in Kunduz is verbeterd