maandag 30 januari 2012

Man vermoordt zijn vrouw in Kunduz om baren derde dochter


Een lid van de tribale militie in Kunduz in het noorden van Afghanistan heeft in het district Khan Abad zaterdagnacht zijn vrouw (22) gewurgd omdat ze voor de derde keer een dochter op de wereld had gezet. De dader gad bescherming gezocht bij een lokale krijgsheer.

Het gezinsdrama speelde zich zaterdagnacht af in het dorp Mafli in het district Khanabad, in het zuidoosten van de provincie Kunduz.

Politiewoordvoerder Syed Masrur Hussaini vertelde aan het Afghaanse nieuwsagentschap Pajwok dat de vrouw in vier jaar tijd voor de derde keer een dochtertje baarde.

Kolonel Sufi Habibullah, de politiechef van het district Khan Abad, vertelde dat Sher Mohammad (30) bescherming had gezocht bij een krijgsheer. Zijn moeder is aangehouden omdat ze wordt verdacht van medeplichtigheid.

Sufi Habibullah zei dat de militieman bescherming had gezocht bij een plaatselijke machthebber genaamd Qadir, die 30 illegaal bewapende mannen leidt.

Hij zei verder dat de man niet kon worden opgepakt zolang hij deze bescherming genoot.

De politie is momenteel op zoek naar de dader.

De moeder van de ongeveer 22-jarige vrouw heeft gezegd dat de man al had gedreigd haar dochter iets aan te doen als ze geen zoon maar opnieuw een dochter zou krijgen.

Het slachtoffer waarschuwde vlak voor haar dood familieleden dat haar man had gedreigd haar te doden als ze nog een dochter zou baren.

De moeder van de man is gearresteerd omdat ze bij de moord zou hebben geholpen. Zij zou de voeten van het slachtoffer hebben samengebonden.

Het twee maanden oude dochtertje van het stel bleef ongedeerd.

Geweld tegen vrouwen is ook na nieuwe wetgeving in Afghanistan nog steeds schering en inslag.