vrijdag 8 juni 2012

3 burgers doodgeschoten in Kunduz

Gewapende mannen hebben in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz 3 burgers gedood. De schietpartij vond plaats in het district Dasht-i-Archi bij een overval op het huis van de slachtoffers.

Het persagentschap Pajhwok meldde woensdag dat plaatselijke functionarissen zeggen dat de drie burgers, waaronder een vader en zijn zoon, door de Taliban werden gedood. De Taliban ontkennen de meervoudige moord.

De strijders schoten dinsdagnacht volgens Sheikh Sadruddin, het bestuurshoofd van het district, een vader, zijn zoon en een persoon met een mentale handicap dood nadat ze een huis hadden bestormd.

Sheikh Sadruddin zei dat de rebellen wapens buit wilden maken uit het huis, die de familie had om zichzelf te kunnen beschermen.

De gewapende mannen openden vervolgens het vuur op de familie toen ze de wapens niet wilden geven, waarbij de vader en zijn 25-jarige zoon de dood vonden.

De rebellen schoten ook een derde man met een verstandelijke beperking dood in het gebied Nahr-i-Kuhna, aldus het districthoofd. Hij zei dat de aanvallers de zoon aanzagen voor een lid van de “local police”.

Een bewoner in de buurt vertelde niet te weten wie de 60-jarige vader en zijn zoon hebben vermoord, maar zei dat de slachtoffers onschuldig waren.

Zabihullah Mujahid, een woordvoerder van de Taliban, verwierp de beschuldigingen aan het adres van zijn groepering als ongegrond. Hij zei dat de taliban nooit iemand hebben vermoord zonder een grondig onderzoek.

De Taliban-woordvoerder suggereerde volgens Pajhwok dat de burgers werden vermoord door de “local police”, die altijd bewoners vernederen in gebieden die ze onder controle hebben.