maandag 11 juni 2012

5 mensen in ambulance door bermbom gedood in noorden Afghanistan

De ontploffing van een bermbom in de Noord-Afghaanse provincie Sar-e-Pul heeft maandag aan 5 inzittenden van een ambulance het leven gekost.

Het Afghaanse persagentschap Khaama bericht dat de plaatselijke autoriteiten hebben gemeld dat onder de doden een zwangere vrouw is. Ook drie familieleden van de vrouw kwamen om het leven.

Het persagentschap Associated Press citeert het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken en maakt melding van 5 doden bij het incident, de zwangere vrouw en vier familieleden.

Onder de doden zijn twee vrouwen en twee kinderen.

De ambulance was met spoed op weg naar het ziekenhuis voor de geboorte van het kind van de gedode vrouw, zo vertelde een woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het ministerie zegt dat de mijn was geplaatst door de Taliban.

Volgens Khaama heeft nog geen enkele groepering de verantwoordelijkheid voor de tragedie opgeëist.

De plaatselijke autoriteiten beschuldigen de Taliban van dit soort incidenten, omdat Taliban-strijders vaak geïmproviseerde explosieven en bermbommen gebruiken om Afghaanse en buitenlandse troepen aan te vallen.

Dit leidt gewoonlijk tot burgerslachtoffers.

Verslaggevers hebben de afgelopen jaren verschillende keren gezegd dat als de Taliban hun vijanden doden ze de verantwoordelijkheid voor een aanslag opeisen, maar als ze burgers doden hebben ze de gewoonte om daarna te zwijgen.