zaterdag 23 juni 2012

Taliban vermoorden familie van politieman in noorden Afghanistan

Militanten van de Taliban hebben vrijdagnacht in de Noord-Afghaanse provincie Faryab de familie van een lokale politieagent vermoord en vervolgens onthoofd.

Mohammad Saleh Saleh, de chef van het district Almar, zei volgens het persagentschap Pajhwok dat militanten in het dorp Dong Qala het huis van Mohammad Saleem Mirab binnendrongen.

Daar hebben ze hem, zijn vrouw, zijn 25-jarige zoon, zijn schoondochter en een dochter vermoord.

Mohammad Saleh Saleh vertelde aan Pajhwok dat de zoon van Mirab een plaatselijke politieman was en dat de Taliban zijn zoon verschillende keren hebben gewaarschuwd om te stoppen met zijn politiewerk.

De andere zoon, de politieman, was niet thuis toen de strijders van Mullah Habib de familie aanvielen.

Een stamoudere, Noor Mohammad Sayedi, zei dat de Taliban de leden van de familie onthoofden nadat ze die hadden doodgeschoten.

Saleh meldde ook dat een spiritueel leider, Maulvi Faiz Mohammad, in het gebied Yatim Qeshlaq van het district Almar door onbekende schutters is doodgeschoten.

Meanwhile, unidentified gunmen shot dead a spiritual leader, Maulvi Faiz Mohammad, in the Yatim Qeshlaq area of the district, Saleh said.

De lokale politie (Afghan Local Police/ALP) is een politiemacht die door de Amerikanen wordt betaald en is opgericht in een poging om het platteland van Afghanistan veilig te maken.