woensdag 27 juni 2012

Twee politieagenten in Kunduz-Stad gedood bij aanslag

Bij een aanslag met een bermbom bij de Noord-Afghaanse stad Kunduz zijn woensdag twee Afghaanse politieagenten omgekomen. Er raakten ook drie agenten gewond. In Herat sneuvelden bij een aanslag vier agenten.

Dat bericht de krant Sueddeutsche Zeitung. De provinciale overheid van Kunduz meldde dat de slachtoffers vielen bij de ontploffing van een springlading aan de rand van de stad Kunduz.

“Im nordafghanischen Einsatzgebiet der Bundeswehr wurden am Mittwoch zwei Sicherheitskräfte getötet und drei weitere verletzt, als an einer Straße am Stadtrand von Kundus ein Sprengsatz explodierte, wie die Regionalregierung mitteilte.”

Het Afghaanse persagentschap Pajhwok meldt twee gedode agenten en twee gewonden. De slachtoffers vielen doordat hun politiewagen werd geraakt door een bom die op afstand tot ontploffing werd gebracht.

De aanslag vond plaats in de wijk Hazrat Sultan aan de rand van Kunduz-Stad, aldus Anayatullah Khaleeq, de woordvoerder van de gouverneur van de provincie.

"Two policemen were killed and two others injured when a remote controlled bomb hit a police vehicle in the Hazrat Sultan area on the outskirts of Kunduz city, said the governor’s spokesman Anayatullah Khaleeq."

De Taliban beweren dat bij de aanslag 5 politieagenten werden gedood. De Taliban staan erom bekend dat ze aantallen slachtoffers die ze maken overdrijven.

In de provincie Kunduz zijn Duitse en Nederlandse strijdkrachten gestationeerd die Afghaanse agenten opleiden.

De Sueddeutsche Zeitung bericht verder dat afgelopen nacht in de West-Afghaanse provincie Herat bij een aanslag op een patrouille vier agenten om het leven zijn gekomen, aldus de politie.

Voor de aanslagen worden radicaalislamitische opstandelingen verantwoordelijk gehouden.

Het persagentschap AFP meldde begin dit jaar dat geweld in Afghanistan van maart 2011 tot januari 2012 aan 1.400 Afghaanse politieagenten het leven heeft gekost.