maandag 27 juni 2011

Nieuwe Duitse basis 90 kilometer van Mazar-e-Sharif in provincie Samangan

Duitse ISAF-militairen hebben een nieuwe Forward Operating Base (FOB) in Hazrat-e Sultan opgezet. Het kamp ligt in het noorden van de Noord-Afghaanse provincie Samangan, dichtbij Kunduz en Balkh, en moet voor veiligheid zorgen.

De basis ligt ongeveer 90 kilometer ten zuidoosten van Camp Marmal in Mazar-e-Sharif, de hoofdstad van de provincie Balkh, waar het Duitse hoofdkwartier is gevestigd.

Het Duitse ministerie van Defensie meldt dat de nieuwe vooruitgeschoven operatiebasis een nieuw Afghaans infanteriebataljon met trainers en adviseurs ondersteunt.

Het kamp moet zorgen voor veiligheid in het omliggende gebied en dat tegen aanvallen van opstandelingen beschermen.

In Hazat-e Sultan zijn 800 Afghaanse militairen gestationeerd die onlangs zijn opgehaald uit Kabul.

De Duitse militairen zijn op het kamp, dat in drie maanden tijd werd gerealiseerd, ondergebracht in speciaal beveiligde wooncontainers. De basis staat onder bevel van majoor Daniel S.

Een 100 meter diepe waterput zorgt voor de eigen drinkwatervoorziening.

Naast het Duitse kamp is een stad van tenten opgetrokken waar een nieuw infanteriebataljon van het Afghaanse Nationale Leger (ANA) is ondergebracht totdat het eigenlijke permanente kamp van de Afghanen af is.

Om de tentenstad staan hoge muren die de parkeerplaats en de onderkomens moeten beschermen.

De Afghaanse eenheid van 800 soldaten werd na de voltooiing van de basisopleiding in Kabul in een konvooi van 120 voertuigen naar deze Forward Operating Base verlegd en zal spoedig operationeel zijn.

De Duitse kwartiermakers van het kamp maken zich intussen weer op om terug te keren naar Duitsland.

Regio Noord
Duitsland leidt voor de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO het Regionaal Commando Noord. Het hoofdkwartier van de regio is gevestigd op Camp Marmal bij de stad Mazar-e-Sharif, de hoofdstad van de provincie Balkh.

De regio telt negen provincies en in zes daarvan is een Provinciaal Reconstructie Team van de ISAF gevestigd.

Hazrat-e Sultan (Hazrati Sultan, حضرت سلطان) is een district in het uiterste noorden van de provincie Samangan. Het grenst aan het zuidwesten van de provincie Kunduz, het zuidoosten van de provincie Balkh en het noordwesten van de provincie Baghlan.