dinsdag 7 mei 2013

Hoge politieagent en collega gedood bij aanslag in Kunduz district Khanabad

Bij de explosie van een bermbom in het district Khanabad in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz zijn dinsdag twee politiemannen omgekomen en twee agenten en een burger gewond geraakt.

Het persagentschap Bokhdi bericht dat de doden een hoge politieagent en zijn collega zijn.

Eerste berichten maken melding van een bom die op afstand tot ontploffing werd gebracht in de bazaar van het district, aldus Sayed Sarwar Hussain, de provinciale woordvoerder van het hoofdkwartier van de politie.

TOLO News maakte eerder melding van 1 dode agent en 4 gewonden. Het incident vond plaats in het gebied Chawk in het district Khanabad toen een politiewagen geraakt werd door een bermbom.

Enayatullah Khaliq, woordvoerder van de gouverneur van de provincie, zei dat een agent werd gedood en drie agenten en een meisje verwondingen opliepen.

De slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis in de buurt.

“Een van de gewonden is een 13-jarig meisje. Ze is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht,” aldus Enayatullah Khaliq.

Volgens TOLO heeft geen enkele groepering, ook de Taliban niet, de verantwoordelijkheid voor de explosie opgeÃĢist.

Volgens de nieuwszender is Khanabad een van de onveilige districten in de provincie waar opstandelingen bermbommen gebruiken om Afghaanse en NAVO-troepen aan te vallen.

Maar de meeste slachtoffers die bij dit soort incidenten vallen zijn volgens TOLO vaak burgers.

Het district Khanabad is een van de vier districten van de provincie Kunduz waar Nederlandse politietrainers Afghaanse agenten opleiden.