zondag 10 april 2011

NAVO-ISAF-militair gesneuveld in Noord-Afghanistan

Update: Het Amerikaanse ministerie van Defensie maakte op 11 april bekend dat een Amerikaanse soldaat op 10 april sneuvelde in de noordwestelijke provincie Badghis.

Het slachtoffer is de 32-jarige stafsergeant Jose M. Caraballo Pietri uit Yauco in Puerto Rico. Hij overleed aan de verwondingen die hij opliep toen zijn eenheid door opstandelingen werd aangevallen met lichte wapens.

Hij maakte deel uit van het 1st Battalion, 84th Field Artillery Regiment, 170th Infantry Brigade Combat Team uit Baumholder in Duitsland.

Sergeant Pietri werd postuum bevorderd tot stafsergeant.

De provincie Badghis, in het noordwesten van Afghanistan, hoort tot het Regionaal Commando West van de NAVO-ISAF-veiligheidsmacht in het land.

-----
Bij een aanval van opstandelingen in het noorden van Afghanistan is zondag een soldaat van de NAVO-ISAF-veiligheidsmacht om het leven gekomen.

Dat heeft een woordvoerder van de ISAF gemeld. De precieze locatie en de nationaliteit van het slachtoffer werden niet bekendgemaakt. Dat wordt altijd eerst overgelaten aan het land van herkomst van slachtoffers.

In de Noord-Afghaanse provincie Faryab raakten zondag drie ISAF-soldaten uit Noorwegen licht gewond toen ze buiten hun basis onder vuur werden genomen.

Een van de militairen werd geraakt in zijn arm, een ander in zijn dij en de derde werd tegen zwaarder letsel beschermd door zijn kogelvrije vest.

Volgens verslaggevers is de veiligheidssituatie het afgelopen jaar in het noorden van Afghanistan in snel tempo verslechterd. Een groot gevaar vormen zelfmoordaanslagen, bermbommen en hinderlagen van opstandelingen.

Dit jaar zijn 121 buitenlandse soldaten in heel het Centraal-Aziatische land omgekomen.