zondag 29 mei 2011

Militiecommandant Ismail Chonta en twee bewakers doodgeschoten in Kunduz

Gewapende mannen hebben donderdagnacht in het district Khanabad in het zuidoosten van de provincie Kunduz een regeringsgezinde militiecommandant en zijn twee beschermers gedood.

Dat vertelde Said Sarwar Hussaini, woordvoerder van de politie van Kunduz, vrijdag aan Afghan Islamic Press.

Het gaat om commandant Ismail Chonta. Hij werd samen met zijn bewakers gedood tijdens een treffen met schutters in het gebied Chahar Toot in Khanabad.

Hussaini zei dat het niet duidelijk is of de commandant werd gedood door zijn persoonlijke vijanden of de Taliban. De politie stelt een onderzoek in.

Chonta leidde een stammenmilitie. De Taliban zouden de verantwoordelijkheid opgeëist hebben voor de aanval.

(It is said that Chonta was leading tribal militia. Taliban claimed responsibility for the attack as their spokesman told AIP that the commander was killed by Taliban last night.)

Taliban-woordvoerder Zabiullah Mujahid verklaarde dat Ismael Cunta, een commandant “van de marionetten samen met zijn bodyguard werd neergeschoten tijdens een guerrilla-aanval in Khanabad”.

De veiligheidsdiensten in Afghanistan zijn in afgelegen gebieden vaak moeilijk bereikbaar. Afghanistan is een uiterst gevaarlijk land, en ook daarom kunnen dorpsbewoners zich organiseren in plaatselijke milities.