zondag 15 mei 2011

Raketbeschieting op vliegveld Mazar-e-Sharif

Het vliegveld van Camp Marmal bij de Noord-Afghaanse stad Mazar-e-Sharif is afgelopen week met drie raketten beschoten. De verkeerstoren werd ontruimd en het luchtverkeer werd enige tijd aangepast. Er vielen geen slachtoffers.

Dat meldt het Duitse leger. Woensdag meldde de Bundeswehr dat het vliegveld om 13.53 uur vermoedelijk met twee raketten werd beschoten.

De inslagen werden in de buurt van de verkeerstoren waargenomen, die vervolgens werd geƫvacueerd en het vliegverkeer werd aangepast. Om 15.20 uur werd alles weer in bedrijf gesteld. Er is geen melding van persoonlijk letsel gemaakt.

Vrijdag meldde het Duitse leger dat er geen twee maar drie ongeleide raketten werden afgevuurd. Ze sloegen ten noorden van het vliegveld in. Een raket ontplofte in de buurt van de toren.

Camp Marmal ligt bij Mazar-e-Sharif, de hoofdstad van de provincie Balkh. Het is de grootste Duitse basis buiten Duitsland.

Op het kamp is het commando gevestigd van de Duitse strijdkrachten in Afghanistan en het hoofdkwartier van het Regionaal Commando Noord, dat door Duitsland wordt geleid, van de NAVO-ISAF-troepenmacht.

Momenteel zijn ook Nederlandse kwartiermakers gestationeerd op Camp Marmal die de komst van het Nederlandse contingentscommando en 4 Nederlandse F-16’s voorbereiden voor de politietrainingsmissie in de buurprovincie Kunduz.