zaterdag 28 mei 2011

Opnieuw aanval op Duitse soldaten in Kunduz, twee aanvallers gedood

Een Duitse eenheid is donderdagavond in Kunduz aangevallen door opstandelingen. Vier militanten openden het vuur op een voetpatrouille. De Duitsers beantwoorden het vuur en schoten twee aanvallers dood.

Dat heeft het Duitse leger gemeld. De Duitsers werden vanaf korte afstand met handvuurwapens onder vuur genomen in het district Char Darah. Aan Duitse zijde raakte niemand gewond.

Het leger maakte bekend dat twee aanvallers vrijwel zeker zijn gedood. De andere twee wisten te ontkomen.

De patrouille werd aangevallen op ongeveer 12 kilometer ten noordwesten van het Provinciaal Reconstructie Team (PRT) in Kunduz.

De aanval volgde een dag nadat een 33-jarige Duitse kapitein bij een springstofaanslag op zijn patrouille in Kunduz om het leven kwam. Een soldaat en een Afghaanse tolk raakten bij deze aanval gewond.

De Duitse eenheid die woensdag werd aangevallen en waarbij een Duitser omkwam was van de Saarland Brigade uit Lebach. De Saarbruecker Zeitung schrijft dat die eenheid sinds januari onophoudelijk wordt aangevallen.

De militairen die woensdag werden aangevallen waren overwegend parachutisten uit Zweibrücken.

“Die Soldaten der angegriffenen Patrouille waren überwiegend Fallschirmjäger aus Zweibrücken. Ihre Fahrzeuge wurden seit Januar immer wieder attackiert. Die bisherigen Sprengstoffanschläge endeten aber – trotz mehrerer Schwerverwundeter – stets glimpflicher als der gestrige.”

Voertuigen van Duitse eenheden in Kunduz worden sinds januari steeds opnieuw aangevallen. Voordat woensdag een Duitse militair sneuvelde, vielen daarbij al verschillende zwaar gewonden.

Zie ook:
Duitse NAVO-militair gedood in Kunduz bij bermbomaanslag