zaterdag 14 april 2012

Taliban-leider opgepakt, medestrijder gedood in district Kunduz

Een gezamenlijke eenheid van Afghaanse en Coalitiestrijdkrachten heeft vrijdag bij een operatie in het district Kunduz in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz een Taliban-leider gearresteerd en een opstandeling gedood.

Dat heeft een woordvoerder van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO vrijdag gemeld. De operatie leidde ook tot de aanhouding van een aantal andere opstandelingen.

Volgens de ISAF plande de leider een zelfmoordaanslag op een aanstaande samenkomst van Afghaanse burgers in de provincie Kunduz.

Toen de veiligheidsmacht de locatie naderde waar vermoed werd dat de leider zich ophield werd ze geconfronteerd met een opstandeling die gewapend was met een AK-47.

Volgens de ISAF wilde de opstandeling het vuur openen, waarop hij door de veiligheidsmacht werd gedood. De Taliban-leider raakte gewond aan zijn arm.

De veiligheidsmacht verleende eerste hulp aan de Taliban-leider en heeft hem later overgebracht naar een medische faciliteit van de internationale coalitie.

De veiligheidsmacht nam verschillende andere opstandelingen gevangen als resultaat van deze operatie, aldus de woordvoerder van de ISAF.