donderdag 26 april 2012

Zware verliezen politie Badakhshan, 4 agenten gedood, 16 ontvoerd, 21 vermist

Bij een aanval van militanten op de Afghaanse Nationale Politie in de provincie Badakhshan in het noordoosten van Afghanistan zijn woensdagnacht 4 agenten omgekomen. Er raakten ook 2 agenten gewond. 16 zijn er ontvoerd en er worden 21 agenten vermist.

Het Afghaanse persagentschap Khaama maldt dat de provinciale veiligheidschef Sakhidad vertelde dat een aantal Taliban een aanval uitvoerden op een controlepost van de politie in het district Wardaj.

Volgens Sakhidad werd de controlepost bemand door 43 leden van de Afghan National Police (ANP).

De Taliban zouden volgens verslagen geen verliezen hebben geleden.

“According to Mr. Sakhidad there were 43 Afghan national police service members in the check post and there are no news regarding the 21 other police officers who have gone missing following the clashes.”

TOLO News bericht dat bij de aanval op de politie in Warduj 4 agenten om het leven zijn gekomen en twee agenten gewond raakten. 16 agenten zijn ontvoerd

De controlepost van de politie ligt op een belangrijke hoofdweg door het district Fayzabad naar Warduj.

De plaatsvervangend gouverneur, Shams ul-Rahman, zei dat de aanval werd uitgevoerd door militanten uit “Centraal-Aziatische landen”.

Er zijn versterkingen gestuurd om de controlepost te beveiligen.

TOLO News bericht dat Taliban-woordvoerder Zabihullah Mujahid de verantwoordelijkheid voor de aanval heeft opgeëist. Hij zegt dat 20 agenten zijn gedood en 20 agenten zijn ontvoerd.