maandag 2 april 2012

Afghaanse Special Forces en NAVO doden 4 Taliban in Kunduz-Stad

Bij een nachtelijke raid in Kolab in de Noord-Afghaanse stad Kunduz hebben Afghaanse Special Forces samen met de NAVO zeker 4 Taliban-militanten gedood en er twee gearresteerd.

Dat heeft het persagentschap Khaama zondag gemeld. Een Afghaanse officier zei op basis van anonimiteit dat de nachtelijke overval werd uitgevoerd door Afghaanse Special Forces samen met elitetroepen van de NAVO en Afghaanse snelle reactie strijdkrachten van de politie.

Bij de actie werden vier Talibans gedood en een voertuig van het type Toyota Surf en drie motorfietsen van de Talibans vernietigd.

Volgens de Afghaanse officier werd de aanval uitgevoerd op basis van inlichtingenrapporten en de Talibans die werden gedood waren onlangs teruggekeerd uit Pakistan naar de provincie Kunduz.

Tal van Taliban zoeken in de wintermaanden hun toevlucht tot veilige havens in Pakistan om in het voorjaar terug te keren naar Afghanistan om daar aanvallen uit te voeren op Afghaanse overheidsfunctionarissen, leden van Afghaanse veiligheidsdiensten en buitenlandse troepen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte zondag bekend dat in andere delen van het land minstens 12 gewapende opstandelingen werden gedood en er 13 werden opgepakt door Afghaanse politiestrijdkrachten, aldus Khaama.

Ze werden uitgeschakeld tijdens 15 verschillende militaire operaties die gezamenlijk werden uitgevoerd met het Afghaanse leger, de Afghaanse inlichtingendienst en troepen van de door de NAVO geleide International Security Assistance Force (ISAF).

De aanvallen vonden plaats in de provincies Kabul, Kandahar, Helmand, Nimroz, Uruzgan, Maidan Wardak, Ghazni, Khost, Paktia en Kunduz.

Zie ook:
Taliban-commandant Mullah Habibullah en 5 strijders gedood in Khanabad in Kunduz