zaterdag 19 mei 2012

Burger gedood, politieagenten gewond bij aanslag in Kunduz

Een aanslag met een bermbom in Dasht-i-Archi in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz heeft zaterdag aan een burger het leven gekost. Twee politieagenten raakten gewond.

Het persagentschap Pajhwok bericht dat de aanslag plaatsvond in Eidgah, vier kilometer van het districtscentrum van het district Dasht-i-Archi.

De bermbom ontplofte toen twee politieagenten op een motorfiets passeerden.

Inayatullah Khaliq, de woordvoerder van de gouverneur, zei dat het ging om een bermbom die op afstand tot ontploffing werd gebracht en die door opstandelingen was geplaatst.

Een bewoner van het gebied, die een winkel in de buurt heeft, zei: “De politieagenten reden langs toen de bom explodeerde. Ik zag een lichaam en twee gewonde politiemannen.”

Update 1: Chinese media meldden zondag dat bij de aanslag een 12-jarige scholier om het leven kwam. Een leeftijdsgenootje raakte gewond.

Update 2: Amerikaanse media berichtten zondag dat bij de aanslag de twee politiemannen om het leven kwamen.

Agenten "local police" gedood in Uruzgan
Het persagentschap Pajhwok meldt dat zaterdag in de provincie Uruzgan, in het centrale deel van Afghanistan, twee leden van de "local police" werden gedood toen hun voertuig werd getroffen door een bermbom.

Agenten en burgers gedood in Khost
Bij een zelfmoordaanslag van de Taliban in de Oost-Afghaanse provincie Khost zijn zaterdag zeker 3 politieagenten en 10 burgers omgekomen.

Een groep gewapende mannen met bomvesten viel een controlepost van de politie aan in het district Alishir.

Opstandelingen hebben het met aanslagen gemunt op Afghaanse veiligheidsdiensten en buitenlandse troepen. Maar de meeste slachtoffers die ze maken zijn burgers.

Zie ook:
Zeker 3 agenten en 10 burgers gedood bij zelfmoordaanslag in Afghanistan