donderdag 31 mei 2012

Drie politieagenten gedood bij bomaanslag in Kunduz

Bij een aanslag in het district Dasht-e-Archi in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz zijn donderdag 3 politieagenten om het leven gekomen, waaronder een plaatselijke commandant terreurbestrijding. Er vielen ook twee gewonden.

Het Duitse persbureau DPA bericht dat de bom bij de agenten in de auto ontplofte.

Een politiewoordvoerder zei dat de aanslag plaatsvond in het district Dasht-e-Archi.

Hoe de springlading in de auto terecht is gekomen, kon de woordvoerder van de politie in Kunduz volgens DPA niet zeggen.

In de provincie Kunduz zijn militairen uit onder meer Duitsland en Nederland gestationeerd.

“In der nordafghanischen Provinz Kundus wurden drei Polizisten getötet, als eine Bombe in ihrem Auto detonierte. Ein Polizeisprecher sagte, zu dem Anschlag sei es im Distrikt Dascht-e-Archi gekommen. Wie der Sprengsatz in den Polizeiwagen geriet, konnte der Sprecher nicht sagen. In Kundus ist die Bundeswehr stationiert.”

Het persbureau NOVUM meldt dat drie agenten in Kunduz omkwamen toen een politiewagen werd geraakt door een bermbom.

"Drie doden vielen in Kunduz, toen een politieauto werd getroffen door een bermbom. Een van de slachtoffers is het plaatselijke hoofd van de terreurbestrijding."

Ook het Afghaanse persagentschap Pajhwok bericht dat het politievoertuig op een bermbom reed. Bij de aanslag raakten ook twee personen gewond, waaronder een burger.

"Two police officers and a constable were killed and two others, including a civilian, were injured in a roadside bombing in northern Kunduz province on Thursday, an official said."

Politiewoordvoerder Syed Sarwar Husaini vertelde aan Pajhwok dat de explosie plaatsvond in het gebied Eidgah in Dasht-i-Archi. De gewonden zijn overgebracht naar een medisch centrum en hun toestand wordt stabiel genoemd.

De Taliban zegt volgens Pajhwok dat drie agenten werden gedood en twee anderen verwondingen opliepen.

Een buurtbewoner zei dat het om een krachtige explosie ging die zijn huis deed schudden.

Vijf agenten gedood in Kandahar
Bij een zelfmoordaanslag met een bomauto zijn donderdag in de provincie Kandahar, in het zuiden van Afghanistan, 5 politieagenten gedood.

TOLO News meldt dat een zelfmoordaanvaller in een bomauto in het district Arghistan een aanval uitvoerde op het politiehoofdkwartier van Kandahar.

Er raakten ook 6 politieagenten gewond.