donderdag 4 augustus 2011

De “blunder” van Mark Rutte over Griekenland

Minister-president Mark Rutte zou "een blunder" hebben gemaakt over de staatsschuld van Griekenland.

Rutte zei onlangs ook dat Afghanistan niet onveiliger is geworden. Daar is verder geen aandacht aan besteed in de media en politiek Den Haag.

In werkelijkheid is Afghanistan niet eerder zo onveilig geweest sinds de val van het bewind van de Taliban eind 2001 als op dit ogenblik.

Eind vorige maand meldde het persagentschap Reuters nog: "Violence in Afghanistan is at its worst since U.S.-backed Afghan forces toppled the Taliban government in late 2001, with high foreign troop deaths and record civilian casualties."

Zondag berichtte de Afghaanse televisiezender TOLO News: “Violence has increased in the country as militants have been targeting Afghan key officials, government sites and Afghan and foreign forces.”

Dit was een maand terug toen Rutte beweerde dat de algemene veiligheidssituatie in Afghanistan beter is geworden ook bekend.

NRC-handelsblad schreef op 12 juli: "Ook positief: de veiligheidssituatie in Kunduz is niet verslechterd. Een conclusie waar Rutte zich bij haastte de zaken niet al te simplistisch voor te stellen:

“Het beeld is dubbel: de algemene veiligheidssituatie is beter, maar het aantal zelfmoorden en aanslagen met bermbommen neemt in heel Afghanistan toe.”"