dinsdag 30 augustus 2011

Drie kinderen gewond bij aanslag op politie in Kunduz-Stad

Bij een aanslag met een bermbom op een politiewagen in Kunduz-Stad zijn maandagavond drie kinderen gewond geraakt. Er vielen geen slachtoffers onder de politie.

- Update: Het persbureau Reuters meldde dinsdag dat bij de aanslag van maandag twee politieagenten en twee burgers gewond zijn geraakt. Sayed Sarwar Hussaini zei dat de mijn was bedoeld om de politiewagen aan te vallen.

“A remote controlled mine on Monday wounded two policemen and two civilians in the northern Kunduz province, regional police spokesman Sayed Sarwar Hussaini said. He added that the mine had targeted a police vehicle.”

(De eerste berichten van Xinhua waren dat de autoriteiten nog geen bijzonderheden wilden geven over de slachtoffers. Wat later werd bekendgemaakt dat er onder de gewonden drie kinderen waren. Reuters vult het nu aan met ook twee gewonde agenten. -

Vervolg oorspronkelijk bericht van Xinhua:
Dat heeft een plaatselijke bron bij de politie aan de verslaggever van het Chinese persbureau Xinhua in Kunduz verteld. Rond kwart over zeven werd de stad opgeschrikt door de explosie.

“Drie kinderen raakten gewond en de winkels in de buurt stortten in door de explosie,” zo vertelde Sayed Sarwar Husaini, woordvoerder van de provinciale politie, aan Xinhua. “Er vielen geen doden of gewonden onder de politie.”

Zondag kwamen in het district Khanabad in het zuidoosten van de provincie Kunduz drie politieagenten om het leven bij een aanslag met een bermbom op hun voertuig.

Volgens verslaggevers beleeft Afghanistan de meest gewelddadige tijd sinds het bewind van de Taliban eind 2001 door een internationale coalitie onder leiding van de VS werd afgezet. Ook de veiligheidssituatie in Kunduz is de afgelopen twee jaar ernstig verslechterd.