dinsdag 23 augustus 2011

Drie Afghaanse agenten in Kunduz gewond bij bermbomaanslag

Bij een aanval met een explosief op een gezamenlijke Duits-Afghaanse patrouille in het district Chahar Darreh in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz zijn dinsdag drie Afghaanse politieagenten lichtgewond geraakt.

Dat heeft het Duitse ministerie van Defensie bekendgemaakt. De aanslag vond plaats op ongeveer tien kilometer ten westen van de stad Kunduz, in het noordelijke deel van het district Chahar Darreh.

Toen de patrouille passeerde werd een bermbom tot ontploffing gebracht. De bom explodeerde in de buurt van een voertuig van de Afghaanse politie (ANP). Aan de kant van de ongeveer 35 Duitse soldaten die aan de patrouille deelnamen vielen geen gewonden.

De vermoedelijke dader sloeg vervolgens op de vlucht, maar het lukte de Afghaanse politie om hem op te pakken.

De patrouille voerde een operatie uit vanuit het districtshoofdkwartier van de politie in Chahar Darreh.

Bij een tweede aanslag dinsdagochtend, ongeveer 45 kilometer ten noordoosten van Kunduz, vielen geen slachtoffers. De aanval vond plaats in de buurt van een konvooi met Duitse militairen.

Een konvooi van Duitse OMLT-strijdkrachten, dat op weg was naar een steunpunt van het Afghaanse leger in het district Archi, werd aangevallen met een explosief dat tussen twee voertuigen explodeerde. Daarbij werd geen schade aangericht.