donderdag 28 juli 2011

Nederlandse politieman in Kabul gewond door ongeval met vuurwapen

Een Nederlandse politiefunctionaris is donderdag in Afghanistan gewond geraakt aan zijn schouder toen zijn wapen door nog onbekende oorzaak afging. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis en verkeert niet in levensgevaar.

Dat meldt de Rijksoverheid. Het ongeval deed zich voor op het ambassadeterrein in de Afghaanse hoofdstad Kabul. De man kreeg ter plaatse eerste hulp en werd voor verdere behandeling naar een ziekenhuis vervoerd.

Hij verkeert niet in levensgevaar en zijn familie is geïnformeerd. Zodra het mogelijk is, zal hij terugkeren naar Nederland. Naar het incident wordt een onderzoek ingesteld.

De politiefunctionaris werkt in Kunduz voor EUPOL. Hij maakt deel uit van de geïntegreerde Nederlandse politietrainingsmissie.

De Nederlandse politiefunctionarissen proberen in Kunduz aan de opbouw van de rechtstaat te werken en trainen daarom het midden- en hoger kader van de Afghaanse politie.

Nederlandse politieagenten, marechaussees, ontwikkelingsexperts, militaire trainers en ondersteuners, diplomaten, justitie-experts en ontwikkelingsorganisaties werken samen om de Afghaanse politie en de Afghaanse justitiesector te verbeteren.