vrijdag 17 februari 2012

4 Taliban gedood bij actie van NAVO in Kunduz

Bij een gezamenlijke operatie van Afghaanse en NAVO-strijdkrachten zijn woensdagnacht in het district Khanabad in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz 4 Taliban-opstandelingen gedood.

Dat meldt het Afghaanse TOLO News. Het mediakantoor van de 303 Pamir Corps, dat gestationeerd is in het noorden van Afghanistan, heeft dat donderdag gemeld.

De operatie van de NAVO werd uitgevoerd in het district Khanabad, in het zuidoosten van de provincie Kunduz, en was bedoeld om het gebied te zuiveren van opstandelingen.

Volgens het 303 Pamir Corps waren de Taliban afkomstig uit Pakistan. Ze hadden aanvallen uitgevoerd die tegen de overheid waren gericht.

Tijdens de operatie vielen geen slachtoffers onder NAVO-militairen en burgers, aldus het Pamir-legerkorps.

Het Amerikaanse ministerie van Defensie maakte donderdag melding van de dood van twee opstandelingen woensdag bij een operatie in Khanabad. Een andere opstandeling werd gearresteerd.

De gezamenlijke troepenmacht was op zoek naar een Taliban-leider die verantwoordelijk is voor aanvallen op burgers en Afghaanse strijdkrachten. De twee opstandelingen vormden een dreiging.

"A combined force in the Khanabad district of Kunduz province killed two insurgents who displayed hostile intent and detained a suspect during a search for a Taliban leader who is responsible for attacks against civilians and Afghan forces."

De Taliban beweren in een verklaring dat de NAVO 2 burgers, broers, doodde bij een nachtelijk aanval in Khanabad. De vader werd volgens de Taliban vervolgens ontvoerd.

"The invading forces in a nighttime raid in Khanabad, Kunduz province, blasted their way through the house of civilian and after breaking into his compound brutally martyred two brothers in addition to abducting their father last night at about 2:00 a.m. local time, Mujahideen spokesman said Wednesday."

Volgens TOLO News staat Khan Abad bekend als een onveilig gebied in de provincie Kunduz.

Opstandelingen ontplooien regelmatig gewelddadige activiteiten waaronder aanvallen op controleposten van de Afghaanse Nationale Politie.