zaterdag 11 februari 2012

Taliban die zich aansloten bij overheid ontvoeren 6 politieagenten in Balkh

Drie Taliban-strijders die zich onlangs aansloten bij het vredesproces in Afghanistan hebben in de provincie Balkh in het noorden van Afghanistan 6 lokale politiemannen ontvoerd. Vervolgens sloten ze zich weer aan bij hun voormalige kameraden.

Het incident vond vrijdag plaats in het gebied Al-Burz in het district Chamtal, zo meldt het Afghaanse persagentschap Pajhwok. Balkh, met als hoofdstad Mazar-e-Sharif, is de westelijke buurprovincie van Kunduz.

De militante groep die uit drie leden bestaat zweerde twee weken geleden de opstand af en sloot zich aan bij het verzoeningsprogramma van de Afghaanse overheid.

“Ze namen de 6 politieagenten in gijzeling terwijl ze zich weer verenigde met de strijders,” aldus Mohammad Zahir, de politiechef van de afdeling criminaliteit.

Zabihullah Mujahid, een woordvoerder van de Taliban, claimt dat in het gebied Al-Burz 16 agenten zijn ontvoerd, waaronder 2 commandanten.

Opstandelingen in Afghanistan kunnen zich aansluiten bij het vredesproces van de Afghaanse regering.

Vervolgens kunnen ze re-integreren in de samenleving. De “local police” in Afghanistan bestaat vaak uit Taliban-strijders die zich hebben aangesloten bij de overheid.