donderdag 30 juni 2011

Agenten en burgers gewond bij bomaanslag op chef politierekrutering Kunduz

Bij de ontploffing van een bom die aan een motorfiets was bevestigd zijn woensdag* in Kunduz vijf gewonden gevallen. De aanslag was gericht tegen de provinciale politiechef voor de werving van agenten.

Dat meldt het nieuwsagentschap Pajhwok. De bom explodeerde in het gebied Sayed Abad van de provincie.

Sayed Sarwar Hussaini, de provinciale politiewoordvoerder, zei dat het doelwit van de aanslag luitenant-kolonel Ibrahim was. Hij overleefde de aanval, maar twee agenten en drie burgers raakten gewond.

Het Chinese persbureau Xinhua meldt dat Sayed Sarwar Hossanin vertelde “dat een mijn was geplaatst in een afvalhoop die op afstand tot ontploffing werd gebracht toen een politievoertuig passeerde, waardoor drie agenten en twee burgers gewond raakten”.

De aanslag vond plaats in een straat in het oostelijke deel van de stad Kunduz.

Hossanin zei dat de slachtoffers lichte verwondingen hadden opgelopen en naar een ziekenhuis in de buurt werden overgebracht.

Luitenant-kolonel Ibrahim leidt de "Afghan National Police recruitment department in Kunduz".

Taliban-woordvoerder Zabiullah Mujahid heeft de verantwoordelijkheid voor de aanval voor zijn groepering opgeëist.

Hij beweerde dat het hoofd van de rekrutering en vier anderen werden gedood. De Taliban staan erom bekend dat ze het aantal slachtoffers dat ze maken overdrijven.

Afgelopen vrijdag vielen bij een aanslag in de stad Khan Abad in de provincie Kunduz 10 doden en 24 gewonden. Bij deze aanval waren de explosieven bevestigd aan een fiets.


*Het persbureau Deutsche Presse-Agentur meldt dat de explosie op donderdag plaatsvond. De bom explodeerde toen een politiecommandant passeerde. Vier mensen raakten daarbij gewond, waaronder twee agenten, aldus het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

"In northern Kunduz province, four people were injured when a bomb placed on a motor was remotely detonated on Thursday, the Interior Ministry said in a statement.
The bomb exploded when a police commander was passing by, it said. Two policemen were injured."

"The Taliban-led insurgency have intensified attacks targeting the Afghan government officials."