woensdag 21 september 2011

Aanslag met bermbom doodt politieagent in Kunduz

Bij een bermbomaanslag in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz is dinsdag een politieman om het leven gekomen. Een collega raakte gewond toen hun voertuig werd geraakt door het explosief.

“De bom was geplant door opstandelingen op een weg in het district Chardara en kwam in de ochtend tot ontploffing waarbij een plaatselijke agent omkwam en een ander gewond raakte,” zo vertelde Ghulam Maihudin, de politiechef van het district, aan het Chinese persbureau Xinhua.

Ghulam Maihudin schrijft de aanslag toe aan de Taliban.

Xinhua maakt ook melding van de zelfmoordaanslag van maandag voor het politiebureau in het district Aqcha in de Noord-Afhaanse provincie Jauzjan.

Hierbij kwamen vier mensen om het leven, waaronder een politieagent, en raakten 9 mensen gewond, waaronder een agent en 8 burgers.

Bij een aanslag met een landmijn in de provincie Zabul in het zuidoosten van Afghanistan kwamen woensdag twee politieagenten om het leven, zo meldt het persagentschap Pajhwok. Er werden 7 mensen gearresteerd in verband met de aanval.

De activiteiten van opstandelingen in Afghanistan zijn toegenomen sinds de Taliban hun lenteoffensief op 1 mei zijn gestart.

Afghanistan beleeft volgens de Verenigde Naties de bloedigste periode sinds het bewind van de Taliban eind 2001 werd afgezet door een internationale coalitie onder leiding van de Verenigde Staten.