zondag 25 september 2011

Commandant local police Kunduz-Stad doodgeschoten

Onbekende schutters hebben zaterdagavond Abdul Khaliq, de commandant van de “local police” van de Noord-Afghaanse stad Kunduz en zijn zoon gedood.

Sayed Sarwar Hussaini, de politiewoordvoerder van Kunduz, vertelde zondag aan het Chinese persbureau Xinhua: “Onbekende gewapende mannen openden afgelopen nacht het vuur op Abdul Khaliq, de commandant van de local police in Kunduz stad. Hij werd samen met zijn zoon gedood.”

Het incident vond plaats toen Khaliq samen met zijn zoon op weg was naar huis.

De zogenoemde “local police” is een gemeentelijke veiligheidsdienst die door de Afghaanse regering en de NAVO is ingesteld om dorpen te beveiligen tegen mogelijke aanvallen van de Taliban.

Zabihullah Mujahid, een woordvoerder van de Taliban, heeft de verantwoordelijkheid voor de liquidatie opgeëist. Hij zei dat de aanval werd uitgevoerd als straf voor Khaliq omdat hij de regering steunt.

De afgelopen weken zijn zeker drie commandanten van de “local police” in de provincie Kunduz geliquideerd.

Sar-i-Pul
Bij een aanslag met een bermbom in het district Sancharak in de Noord-Afghaanse provincie Sar-i-Pul is zaterdag Sayd Habibullah Sadat, de politiechef van het district Gosfandi, gewond geraakt.

Het Afghaanse persagentschap Pajhwok meldt dat ook twee van zijn bodyguards gewond raakten. De gewonden zijn overgebracht naar het Sar-i-Pul Civil Hospital.