maandag 12 september 2011

Opnieuw raket afgevuurd op Kamp Kunduz

Het Nederlandse kamp in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz is zondagavond opnieuw beschoten met een raket. Er vielen geen gewonden en er is geen materiële schade aangericht.

Het ministerie van Defensie meldt dat de raket vlak buiten het Nederlandse kamp is ingeslagen. De inslag van zondag was in de buurt van het vliegveld van Kunduz, verder van het kamp verwijderd.

Afgelopen vrijdag werd er al een raket in de richting van het internationale militaire kamp in Kunduz afgeschoten. Ook hierbij raakte niemand gewond en was er geen schade.

Defensie gaf vrijdag al aan dat het niet gebruikelijk is dat Kamp Kunduz doelwit is van raketaanvallen.

In Kamp Kunduz zijn ook militairen uit Duitsland en België gelegerd.

Het internationale vliegveld van Kandahar (Kandahar Airfield),waar nu nog de vier Nederlandse F-16’s zijn gestationeerd, wordt echter vaak beschoten.

Op de basis in Kunduz zijn ongeveer 350 Nederlanders gelegerd in het kader van de politiemissie om Afghaanse agenten op te leiden. Voor hun veiligheid hebben ze de beschikking over gepantserde containers om in te slapen.

Het doel van de missie in Kunduz is om de verantwoordelijkheid voor de veiligheid geleidelijk over te dragen aan de Afghaanse overheid.

Daarnaast is het de bedoeling om de justitiële keten, waarvan de politie deel uitmaakt, te verbeteren.

De geïntegreerde politietrainingsmissie duurt tot 2014. Er doen in totaal 545 militairen en politiefunctionarissen aan mee, die in de provincie Kunduz en deels in Mazar-e-Sharif en in de hoofdstad Kabul worden gestationeerd.