donderdag 8 september 2011

Aanslag met bermbom op Duitse patrouille in Kunduz

Een Duitse patrouille van het Provinciaal Reconstructie Team (PRT) in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz is donderdag aangevallen met een bermbom. Hierbij zijn geen gewonden gevallen en is geen schade aangericht.

Dat meldt het Duitse ministerie van Defensie. De bom ontplofte op ongeveer 12 kilometer ten noordwesten van het PRT achter het laatste voertuig van de patrouille. De patrouille kon zijn missie voortzetten.

Het Afghaanse persagentschap Pajhwok bericht dat de aanslag plaatsvond in het gebied Bagh-i-Sharkat. Syed Sarwar Hussaini, de woordvoerder van de gouverneur van Kunduz, bevestigde het incident.

Hussaini zei verder dat in het gebied Aqtash in het district Khanabad twee militanten gewond zijn geraakt toen de bom die ze plantten voortijdig tot ontploffing kwam.

De gewonde rebellen zijn gearresteerd door de politie.

Duitsland heeft bijna 5.000 militairen in het noorden van Afghanistan gestationeerd die onder NAVO-bevel opereren.

Berlijn leidt het Regionaal Commando Noord van de NAVO-ISAF-veiligheidsmacht vanuit Camp Marmal bij Mazar-e-Sharif in de provincie Balkh, de westelijke buurprovincie van Kunduz.

Het land leidt ook de Provinciale Reconstructie Teams in Badakhshan en Kunduz, en wordt daarbij in Kunduz onder meer gesteund door de VS, Armeniƫ, Belgiƫ en Nederland.