zaterdag 2 juli 2011

Nederlandse politietrainers op weg naar Kunduz verdwaald?

Een eerste groep van ongeveer 100 politietrainers vertrok op 14 juni naar de Noord-Afghaanse provincie Kunduz om daar de politietrainingsmissie uit te gaan voeren.

NRC Handelsblad en De Volkskrant meldden afgelopen week dat de eerste groep Nederlandse trainers volgende week in Kunduz wordt verwacht.

De Volkskrant schreef woensdag: “De eerste 150 Nederlandse politietrainers arriveren volgende week in Kunduz. Vanaf half augustus zullen de trainers politieposten bezoeken in en rondom Kunduz-stad, om agenten praktijklessen te geven.”

Ze zijn dus al ongeveer drie weken onderweg.

De NRC meldde donderdag: “Volgende week komen de eerste honderdvijftig Nederlandse politietrainers aan in Kunduz. Zij nemen deel aan de politietrainingsmissie van Nederland in de Afghaanse provincie.“

Maar de eerste groep van ongeveer 100 Nederlandse militairen van de politietrainingsgroep (PTG) vertrok op dinsdag 14 juni naar Kunduz om daar de trainingsmissie uit te gaan voeren.

Er is verder niets verontrustends aan de hand. Het ministerie van Defensie maakte op 15 juni bekend dat de eerste groep politietrainers veilig was aangekomen in Kunduz.

Waarschijnlijk is het aan de Volkskrant en de NRC voorbijgegaan dat er al een eerste groep politietrainers vorige maand is vertrokken naar Kunduz, en daar is geland?

Het verontrustende blijft natuurlijk wel, dat de veiligheidssituatie in het noorden van Afghanistan en Kunduz onheilspellend is.

Zie ook:
Gewonden bij aanslag op chef politierekrutering Kunduz
SP stelt Kamervragen over veiligheid politiemissie
Nederlanders op dodenlijst Taliban, maar missie gaat door
Onheilspellende tekenen voor Noord-Afghanistan
Vier politieagenten gedood bij zelfmoordaanslag in Kunduz
Duitse overheid niet eerlijk over kracht Taliban in Noord-Afghanistan
Duitse regering zegt dat er vooruitgang is, maar “het loopt fout in Afghanistan”
Commandant Smits: “Kunduz veiliger dan Uruzgan”
“Kunduz onveiliger dan bij hoorzitting en debat voorgesteld”